BANK ASYA

BANK ASYA
DFAİRE KONUT FİNANSMAN DEATEGİ BANK ASYADAN UYGUN ÖDEMELER VE CAZİB KAR PAYI İLE ÖDEMELERDE KOLAYLIK TAN YARARLANIN

MEMURA KREDİ HALK BANK DAN

Halk bank dan %30 kasko indirimi sunan yeni ürünü
Kamu personeline taşıt kredisi veriyor.
Kredi % 0.99 dan başlayan aylık faiz oranıyla 48 ay boyunca vede imkanı sunuyor.
Kefil siz sunuyor.
26 .01 .2010 tarihine kadar başvurular yapılabilecek
Kamu personeline büyük bir fırsat doguyor..

BANKA HESABI OLANLARA


Türkiye'de 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren banka hesaplarında yeni bir döneme girilecek. Bankacılık sektöründe bankalar tarafından mudilerine verilecek olan IBAN (hesap numarası) 26 sayısal ve alfabetik karakterden oluşacak.

İlk kez Avrupa Birliği ülkelerinde ortaya çıkan bir hesap numarası standardı olan IBAN (Uluslararası Banka Hesap Numarası), para transferlerinin yanlış hesap numarası ile yapılmasını önlemek amacını taşıyor.

Her ülkenin ve her bankanın hesap numaralarının uzunlukları ve biçimleri farklı olması nedeniyle, bir başka bankadaki bir hesaba para transferi yapmak için bankalara başvuran müşteriler, yanlış hesap numarası kullandıklarında, karşı bankada paranın aktarılacağı doğru adres bulunamamasına ve havalenin göndericiye geri dönmesine neden oluyor.

Bankalarda zaman ve iş gücü kaybına neden olan bu durumlarda, aktarılacak paranın doğru adresini bulmak için alıcı bankada birçok işlem yapıldığından, göndericiden ek masraflar tahsil edilebiliyor. Söz konusu olumsuzlukların önlenmesi için Avrupa Birliği ülkelerinin para transferlerinde ortak bir hesap numarası standardı kullanması Avrupa Birliği düzenlemeleri ile sağlandı.

IBAN'IN ÖZELLİKLERİ
Bankalar tarafından müşterilerine verilecek IBAN, yalnızca bir hesabı işaret eden 26 sayısal/alfabetik karakterden oluşacak.
Buna örnek olarak (TR 02 00001 0 1111111111111111) verilebilir.



IBAN hesap numarasında, soldan sağa karakter diziminde ilk iki karakter alfabetik karakterden oluşacak, ülke kodu olacak.
Türkiye'nin ülke kodu ISO 3166 nolu standardına göre ''TR'' olarak belirlendi.

IBAN'da ülke kodundan sonra gelecek ve iki basamaklı sayısal karakter IBAN kontrol basamaklı olacak. Daha sonra gelen ve basamaklı sayısal karakter olacak olan banka kodları Merkez Bankası tarafından tespit edilecek ve duyurulacak.

Banka kodundan sonra gelecek olan tek basamaklı rezerv alan bölümü tüm hesap numaraları için sıfır olacak. Daha sonra gelecek olan 16 haneli hesap numarası için standart bir format yok.

Ancak hesap numarası olarak tespit edilen 16 hanenin sağa dayalı olarak yazılması ve varsa sol tarafındaki boşluklar sıfır ile doldurulması zorunlu olacak.

Avrupa Ekonomik Alanında yer alan ülkelerdeki hesaba yapılan para transferlerinde alıcıya ait IBAN’ın doğrulanması ve kullanılması zorunlu olacak.

Ancak, bankalar ile yurt dışında sınır ötesi ödemeleri gerçekleştiren kuruluşlar arasında kendi nam ve hesaplarına gerçekleştirilen işlemler ile talep edilmesine rağmen müşteri tarafından alıcıya ait IBAN’ın bildirilmeyeceğine ilişkin müşterinin yazılı beyanının alındığı işlemlerde bu zorunluluk aranmayacak.

Bankalara gelen ve alıcı hesap numarası IBAN olarak belirtilen para transferlerinde IBAN’ın doğrulanması zorunlu olacak. Bankalarca müşteri hesabından yapılan para transferlerinde göndericiye ait IBAN’ın kullanılması zorunlu.

EFT Sistemi aracılığı ile hesaba yapılan para transferlerinde, talep edilmesine rağmen müşteri tarafından alıcıya ait IBAN’ın bildirilmeyeceğine ilişkin müşterinin yazılı beyanının alındığı işlemler hariç olmak üzere, alıcıya ait IBAN’ın doğrulanması ve kullanılması zorunlu olacak.

MUDİ HER BİR HESABI İÇİN IBAN ALMAK İÇİN BANKAYA BAŞVURACAK

Türkiye’de faaliyet gösteren bankalar tarafından müşterilerinin para transferine konu her bir hesabı için ürettiği IBAN'ını almak üzere mudiler, hesabının bulunduğu bankaya başvuracak.

IBAN’ını alan müşteri kendisine yapılacak para transferlerinde kullanılmak üzere hesap numarası olarak IBAN’ını göndericiye bildirecek. Para transferi yapacak olan müşteriler, transferi gerçekleştirmeden önce alıcının IBAN’ını bankalarına bildirecek. Alıcının IBAN'ının bilinmediği durumlarda ise bankalarına işlem bazında yazılı beyan vermek suretiyle transferi gerçekleştirebilecek.

Bir başka ülkeye ya da bankaya para transferi yapmak isteyen bir müşteri, alıcının IBAN'ını gönderici bankaya verdiğinde, transfer yapılmadan önce alıcının IBAN'ı gönderici banka tarafından kontrol edilecek. IBAN yanlış ise para karşı bankaya gönderilmeyecek ve yanlış işlem engellenecek.

1 Ocak 2009'dan itibaren Avrupa Ekonomik Alanı'nda yer alan Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile İzlanda, Linchestain ve Norveç'e para gönderirken IBAN kullanmak zorunlu olacak. Yeni yıldan itibaren IBAN'sız yurt içi ve yurt dışına para transferi yapılamayacağından, eski hesap numaralarının tamamı IBAN'a dönüşecek, dolayısıyla bankanın bir şubesinden diğer şubesine para transferi yapılırken IBAN kullanmak gerekecek.

KREDİ KARTI, ELEKTRİK SU ÖDEMELERİNDE IBAN YOK, YATIRIM HESABI İÇİN VAR

Kredi kartı hesaplarına IBAN verilmediğinden, kredi kartı numarasına yapılan transferlerde IBAN kullanılmayacak. Yatırım hesabı para hareketine konu ise bu hesap için IBAN üretmek gerekecek.

EFT ile havale yaparken alıcının hesap numarasının bulunduğu durumda para göndermek istendiğinde alıcının IBAN'ı kullanılması zorunlu olacak.
İsme (alıcının hesap numarasının bulunmadığı durumda) para göndermek istendiğinde herhangi bir hesap numarasına ihtiyaç duyulmadığından IBAN kullanılmayacak. Para transferi yapmak istenilen kişinin IBAN'ı öğrenilemiyorsa, transferi gerçekleştirmeden önce alıcının IBAN'ını bilmediğinize ilişkin yazılı beyan verilmesi gerekecek.

Bu arada, elektrik, su, doğal gaz gibi aylık giderlerin banka aracılığı ile ödenmesinde ise IBAN numaraları aranmayacak.ALINTI

ANADOLU BANK

Anadolu bank dan ticari bankacılk alanında odaklanan anadolu bank segmente hizmet vermeye devam edecek anadolu bank 2010 yılında kredi vermeye ve topladıgı kaynak ile sisteminde akıtan bir banka olmaya devam edecek .
Anadolu bank kobim kredikleri anadolu bank müşterilerine hizmet vermeye devam edecek her dönem hizmet verecek.

ŞEKER BANK ALTIN HESABI


Şekr bank dan altın hasabı şeker bank 1 gr ve katları halinde vadesiz hesab actıran müşterilerine her zaman veya istedikleri zaman altını türk lira sına cevirib parasını cekebilecek
bu hasabı actıran müşterilerine alım satım ve kayba neden olan zararları ödemek zorunda kalmayacak
Türkiye'de 180 milyar dolar civarında parasal hacmi olduğu tahmin edilen yastık altında yaklaşık 5 bin ton altın bulunduğunu belirterek, bu birikimlerin bankacılık sistemine, ekonomiye ve üretime kazandırılmasının önemine işaret etti.

EMEKLİYE İŞ BANKASINDAN PAKED


İş bankası dan emekliye emekli maaşinı iş bankasından alırlarsa iş bankası maksimum kard sahibine sgk emeklilerine 10 lira iş bankasına geldigi için hoş geldin maxi puan verecek
iş bankasından alan emekliler ayrıca 1 tana fatura talimatı veren emeklilere maximum kart ile harcama yapan %20 daha fazla sını elde edecek
emkliler maximum kart sahibleri kredi kartı aidatı da ödemeyecek
emekliler iş bankasına maaşlarını aktarırsas indirimli faiz oranından yararlanacak 3 ayda ödeme ve tüketiçi kredisindende yararlanacak .
T.C Sosyal Güvenlik Kurumu'na bizzat başvurabilecek ya da kurumun 'www.sgk.gov.tr' adresinde yer alan "EMEKLİ" bölümünden "Adres ve Banka/PTT Değişikliği" alanından giriş yapabilecek. İşlemlerin tamamlanabilmesi için emeklilerin emekli tanıtım kartı ya da emekli cüzdanıyla birlikte bir İş Bankası şubesine uğraması yeterli olacak

HESABI OLANLARA DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Bankada hesabı olanların banka hesabını kapadırken 1 lira bile bocunuz kamasın bankalar bu baoca 300 lira hesab cıkarabiliyor

Hesap işletim ücretleri''nin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesi gereği haksız ve geçersiz olduğunu belirtti.

Tüketiçiler kapattıkları eski hesablarını konturol etmeleri yerer.
Eski ve calışan hesablarından hesab iletim ücreti kesilen müştewriler
Tüketiçiler birligine başvuru yabtıkları halde hukiki destek yapılacaktır

İLLER BANKASI


İller bankası anonim şirketi oluyor.
bu sayede uluslar arası kredileri daha fazla kullanma imkanı dogacak.

İller Bankası Genel Müdürlüğü olarak ulusal ve uluslararası finans piyasalarında mahalli idarelerin projelerine uygun koşullarda finansman sağlayacağız.

Uygun koşullarda kredi kullandıracağız.
Bankanın çalışma alanı genişleyecek.

Ziraat Bankası'nın Halk Bankası'nın belediyelere dönük çalışan bankası olacağız. Zaten öyleydi ama bunu daha etkin hale getireceğiz.
Daha özerk bir yapımız olacak.

Belediyelere ortaklık payı düşecek. Dolayısıyla belediyelerin payı da artış olacak.

WORİDCARD la alişveriş in 4 de biri bedava

Worldcard'ın temassız özelliği ile 35 TL'ye olan yapılan 4 harcamalarda alışverişten biri hem bedavaya geliyor, hem de 2 kat Worldpuan kazanılıyor.

13 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında 35 TL ve altında temassız özelliği kullanılarak yapılan 4 alışverişten bir tanesini müşterilerine hediye ediyor ve tüm işlemlerde 2 kat Worldpuan kazandırıyor

Adios, Play, Crystal Club gibi Yapı Kredi kredi kartlarının tümü için de geçerli olan kampanyadan yararlanmak isteyen müşteriler, tüm Yapı Kredi şubelerinin yanı sıra 444 0 444 Telefon Bankacılığı ve www.yapikredi.com.tr Yapı Kredi İnternet Bankacılığı'ndan kartlarını temassız kredi kartına dönüştürebiliyor.


İHA

YAPI KREDİ BANKASI FAİZ İNDİRİMİNE GİTTİ


Yapı Kredi, bankası TL mevduat faiz oranları ile beraber bazı bireysel kredi faiz oranlarında degiştirecegini bildirdi değişikliğe gitti.

yapı kredi bankasından Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1-12 aylık vadede 25 bin liraya kadar yüzde 8 olan faiz oranı yüzde 7,5'e, 25 bin-100 bin lira arasında yüzde 8,10 olan faiz oranı yüzde 7,75'e, 100 bin-500 bin lira arasında yüzde 8,15 olan faiz oranı yüzde 7,85'e, 500 bin-1 milyon lira arasında yüzde 8,25 olan faiz oranı yüzde 8'e çekildi.

TL Konut Geliştirme Kredisi''nde 1-36 aylık vadede yüzde 1,59 olan faiz oranı yüzde 1,39'a, ''TL İpotekli Bireysel Finansman Kredisi''nde 1–60 ay vadede 1,49 olan faiz oranı yüzde 1,19'a indirildi.

Duyuru

  • Sitemizin Bankalar ve Kredi Kurumları ile bir ilgisi olmayıp, amacımız bankalar ve krediler konusunda siz değerli okuyucularımıza yardımcı olmaktır