Mortgage kredilerinde % 1 in altına indi konutta uzun vadede mortgage kredilerinde 10 yıl veya 20 yıl vaddede

  2009 yılında başlayan   ve 2010 yılındada devam eden   kredi lerde  ve faiz indiriminde  10 yılık vadede  aylık faiz oranı %0,70 veya 80   ve şimdi mortgage den kredi almanın tam zamanı  artık erkes ev sahibi olacaklar.
İlk Evim Mortgage’da ödemeler 6 ay sonra başlıyor
Akbank, özellikle ilk kez ev almak isteyenler için ‘İlk Evim Mortgage’ paketi hazırladı. Buna göre ‘İlk Evim Mortgage’ ile kredi müşterisi ödemelerine hem 6 ay sonra başlıyor hem de kredi masraflarını taksitlendirme olanağına kavuşuyor.

*Paketin sabit faizli olduğunu belirten Akbank’ın, mortgage paketiyle ilgili açıklamasında  Bu paketle hem ilk evinize geçmenin gerektirdiği ekstra harcamaları rahatlıkla yapabilir hem de ayrıca masraflarınız aylık ödemeler içinde siz farketmeden ödenir.
* İlk ödeme 6 ay sonra başlar. Masrafları da anapara ile birlikte taksitlendirirsiniz. Sabit faizlidir. Aylık ödemeler değişmez. İlk 6 ay ödeme yapmaz, diğer harcamalarınızı rahatlıkla finanse edersiniz. Ayrıca kredi masrafı ödemez, bunları da taksitlere yayarsınız. Piyasa faizlerindeki dalgalanmalardan etkilenmezsiniz” denildi. zun vade düşük faiz avantajlı
Konut kredilerinin genel krediler içindeki payı artmaya başladı. Genel krediler içindeki payı 2004 yılında yüzde 20’nin altında olan konut kredileri 2010’da hızlı çıkış yaparak yüzde 50 düzeyine yaklaştı. Piyasada faizlerin dipte olduğu görüşünün etkili olması nedeniyle kısa vadeli kredi kullanımlarında düşüş yaşanırken, 5-10 yıllık kredi kullanımını artmaya başladı.

*Yani tüketici mevcut kredi faizlerini uzun vade için kullanmak eğilimine geçti.

Hiç yorum yok:

Duyuru

  • Sitemizin Bankalar ve Kredi Kurumları ile bir ilgisi olmayıp, amacımız bankalar ve krediler konusunda siz değerli okuyucularımıza yardımcı olmaktır